Warmtescan informatie en aanpak

Valt de energierekening binnen, dan is het vaak schrikken. We kunnen je helpen om die rekening omlaag te krijgen. HOE? Ons deskundig team van vrijwilligers helpen je daarin door de hele woning van binnen en buiten te scannen met een infraroodcamera. De gemaakte foto’s worden samen met je bekeken en een rapport met de foto’s geven je een beeld waar verliezen optreden. Hierdoor kun je gericht isoleren en de rekening omlaag brengen.

Aanpak woningen

Na ontvangst van je aanvraag krijg je van ons digitaal een formulier over je pand die je zoveel mogelijk invult en een betalingsverzoek.

Als wij het ingevulde formulier en de scankosten hebben ontvangen, maakt één van onze warmtescanners een afspraak met jou om de warmtescan overdag te komen maken. Voorwaarde is wel dat de buitentemperatuur onder de 10°C en de woning binnen overal rond de 22°C is.

Bij het bezoek van onze warmtescanner neemt deze eerst het formulier met je door, om te zien of er nog vragen / onduidelijkheden zijn. Daarna wordt het pand visueel en met de infrarood camera geïnspecteerd.

Tijdens het maken van de warmtescan loop je mee en kun je dan ook direct zien waar warmteverliezen zichtbaar zijn. De warmtescan wordt zowel binnen als buitenom  op straatniveau gemaakt om te zien waar de gevels warmte verliezen. Het dak op hoogte niet, dit kan alleen van binnenuit gescand worden. Binnen worden alle buitenvlakken (muren, deuren, ramen, daken, vloeren e.d.) gescand. 

Ook de CV installatie en leidingen inclusief vloerverwarming, ventilatie openingen, meterkast en kruipruimte (indien vrij toegankelijk). Nadat het gehele pand gescand is zal onze warmtescanner de eerste resultaten met je bespreken.

Aansluitend zal onze warmtescanner het formulier aanvullen met de bevindingen en foto’s tot een rapport. Het complete rapport in PDF formaat zal met een selectie van de gemaakte foto’s via e-mail verstuurd worden. Daarnaast worden alle gemaakte foto’s ook via “WeTransfer” internet aan je verstrekt. Alle foto’s zullen bestaan uit een kleuren en een infrarood foto.  Dit totale pakket kost je € 70,00.

Aanpak gebouwen

Voor kerken en clubgebouwen is in principe de project aanpak vergelijkbaar met die van woningen. Uitgangspunt daarbij is dat er uitsluitend vanaf vaste goed bereikbare vloeren warmte scans gemaakt worden. Er zal dus geen gebruik gemaakt worden van klimmateriaal / steigers.

Aangezien deze projecten doorgaans complexer zijn, kan onze warmte scanner eventueel het betreffende pand (na opdracht) voor de warmtescan eenmaal extra bezoeken, om eventuele door de cliënt ingeschatte probleempunten door te nemen. De kosten zijn afhankelijk van de grootte en complexiteit van het pand.

Dit zijn warmtebeelden van een infraroodcamera en laten zien waar de warmteverliezen optreden. Wil je dit ook weten?